Antwerpen

Algemene publicaties 2021

Lees hier artikels m.b.t. Evonik Antwerpen uit algemene of externe publicaties.

Evonik verbaast al 50 jaar met essentieel bestanddeel

Ondernemers | Editie november 2021

Overtuigd van het belang van de industrie voor het Vlaamse economische DNA, ontrafelt VOKA in hun magazine Ondernemen elke maand een productieproces van Vlaamse bodem. Deze maand is Charlotte Vanoeteren aan het woord, die het product AEROSIL® toelicht.

Turnarounds in coronatijd

Maintenance Magazine | juni 2021

De corona-pandemie had in 2020 heel wat invloed op het verloop van turnaround-projecten.

Raad van toezicht verlengt contract van Christian Kullmann

Evonik Industries | juni 2021

Christian Kullmann, CEO van Evonik, blijft nog vijf jaar aan het roer van het chemieconcern. De raad van toezicht heeft het contract van de voorzitter van de raad van bestuur verlengd tot mei 2027.

Bedrijven en overheid traden in debat over duurzame chemie

NL.PLANETFUTURE.BE | APRIL 2021

De volgende 20 jaar zal er in onze maatschappij evenveel veranderen als de afgelopen 100 jaar. Veel van die transities starten vanuit de chemie. Afgevaardigd bestuurder Ivan Pelgrims: "In de Antwerpse haven werken chemische bedrijven op vlak van producten en diensten al nauw samen met andere bedrijven. Het lijkt me logisch dat we de warmtereserves van verschillende bedrijven onderling benutten."

Evonik Antwerpen stapt in Repair Teens-project

PompNL | APRIL 2021

Chemiebedrijf Evonik Antwerpen is een van de industriële partners van het nieuwe Repair Teens STEM-project van de Techniekacademie van Hogeschool Vives en de Belgische
onderhoudsvereniging Bemas.

"‘De Antwerpse site speelt een belangrijke rol dankzij de logistieke voordelen van de haven"

Ondernemers | April 2021

Ondernemers, het magazine van Voka Antwerpen-Waasland, publiceerde een interview met de CEO van Evonik Industries, Christian Kullmann. Van de energietransitie over omgaan met big data tot het circulair gebruik van grondstoffen: de veranderingen waarmee industriële spelers moeten omgaan, zetten hen voor uiteenlopende uitdagingen. En dan kwam corona er nog eens bij. ‘Als partner van de farmaceutische industrie zetten we hierdoor wel een grote stap voorwaarts’.