Christian Kullmann blijft nog vijf jaar aan het roer van het chemieconcern.
Christian Kullmann blijft nog vijf jaar aan het roer van het chemieconcern.

Raad van toezicht verlengt contract van Christian Kullmann

Christian Kullmann, CEO van Evonik, blijft nog vijf jaar aan het roer van het chemieconcern. De raad van toezicht heeft het contract van de voorzitter van de raad van bestuur verlengd tot mei 2027.

Christian Kullmann, die Evonik sinds mei 2017 leidt, zal nog vijf jaar als CEO aan het hoofd van de onderneming staan. Tijdens zijn vergadering van 2 juni heeft de raad van toezicht het contract van Kullmann verlengd tot mei 2027.

"Christian Kullmann heeft Evonik tijdens zijn huidige termijn als voorzitter van de raad van bestuur uitstekend leiderschap getoond, de onderneming vooruit gebracht en ook in moeilijke tijden met succes op koers gehouden. De raad van toezicht heeft daarom besloten dat het belangrijk en terecht is om Christian Kullmann te laten doorgaan met wat hij is begonnen. Wij hebben veel vertrouwen in zijn vermogen om Evonik verder te ontwikkelen tot het beste concern in speciaalchemie ter wereld en kijken ernaar uit om onze samenwerking voor te zetten", aldus Bernd Tönjes, voorzitter van de raad van toezicht van Evonik. Door de contractverlenging van Kullmann kan Evonik haar strategie behouden en versterken: focus op speciaalchemie en duurzaamheid, bundeling van innovatiekracht en winstgevende groei.

Kullmann bedankte de raad van toezicht voor het in hem gestelde vertrouwen en kondigde verdere stappen naar meer groei en winstgevendheid aan. Duurzaamheid zal hierbij een zeer belangrijke rol spelen. "Winstgevende en duurzame groei is de sleutelfactor in de industrie," zegt Kullmann. "We willen aan de top staan, en dat willen onze klanten ook. Zij kiezen steeds meer voor onze oplossingen om hun eigen duurzaamheidsdoelstellingen te helpen realiseren."

Kullmann vergelijkt de weg naar de beste onderneming in speciaalchemie met een 100 meter sprint. "We hebben net de eerste 50 meter gehaald," verduidelijkt hij. Onderweg is de veerkracht van Evonik in crisissituaties aanzienlijk versterkt, wat zijn vruchten heeft afgeworpen tijdens de coronapandemie. Nu moeten we voortbouwen op de geboekte vooruitgang, zowel bij het creëren van een prestatiegerichte bedrijfscultuur als bij de focus op snelgroeiende activiteiten met een goed duurzaamheidsprofiel.

Kullmann kondigde daarom aan dat er de komende jaren verdere stappen zullen worden gezet om het portfolio te optimaliseren: "We zullen gericht investeren in onze drie groeidivisies en onze geconcentreerde innovatiekracht inzetten om nieuwe producten te ontwikkelen."

Kullmann werd in 2014 benoemd tot Chief Strategy Officer van Evonik en nam in mei 2017 de functie van voorzitter van de raad van bestuur over. De 52-jarige staat sinds maart 2020 ook aan het hoofd van de Vereniging van de Duitse Chemische Industrie (VCI). Kullmann is getrouwd en heeft twee dochters.