Evonik Antwerpen

Evonik Antwerpen behoort met 9 productie-eenheden voor 4 divisies tot de grootste multi-user-vestigingen van Evonik Industries: Smart Materials, Nutrition & Care, Specialty Additives en Technology & Infrastructure.

Onze vestiging is de grootste buitenlandse vestiging van Evonik Industries, het wereldwijde concern. Op het terrein van 109 hectare bevinden zich 9 productie-eenheden van Evonik, elk met een specifieke werking en eigen eindproducten. Hier staat tevens de wereldwijd grootste eenheid voor de productie van methionine, een essentieel aminozuur. 

Evonik Antwerpen vervaardigt producten voor een brede waaier aan toepassingen. Zo worden onder meer grondstoffen voor de productie van siliconen voor de elektro- en communicatie-industrie geproduceerd. Onze producten worden ook gebruikt als bindmiddel in drukinkten, verven en lakken. Wij produceren eveneens grondstoffen voor autobanden, bleekmiddelen en milieuvriendelijke herbiciden.

Antwerpen onderscheidt zich vooral door haar uitstekende infrastructuur. De haven betekent een logistiek voordeel voor de site, naast de goede verbindingen via weg en spoor.

Evonik Antwerpen telt 979 medewerkers. Zij maken dagelijks het verschil. Dankzij onze medewerkers kunnen wij elke dag opnieuw de beste producten leveren aan onze klanten, zonder de veiligheid en het milieu uit het oog te verliezen.