Antwerpen

Cyber Classroom

De virtual reality (VR) app CyberClassroom_togo maakt het onder andere mogelijk om virtuele scheikundige experimenten uit te voeren, chemische reacties en verbindingen in real time te ervaren en intuïtief de basisprincipes van de theorie te leren. Zonder enige moeite voor de proefopstelling en zonder enig gevaar.

Impressies kunnen worden ervaren die in werkelijkheid niet tastbaar zijn, bijvoorbeeld omdat bepaalde processen te snel plaatsvinden of volledig onzichtbaar zijn, zoals luchtstromen of magnetische velden.

Als onderdeel van de standaard CyberClassroom VR leeromgeving is de app met name geschikt als leerstation voor kennisoverdracht op het gebied van STEM (wiskunde, informatica, natuurwetenschappen en technologie). Het is gericht op leerlingen, leerkrachten, stagiairs en studenten. Men bepaalt volledig zelf hoe lang men in het virtuele leslokaal zit, afhankelijk van eigen tijd en interesses.

De virtual reality technologie ondersteunt het voorstellingsvoormogen van studenten precies daar waar ze afhaken bij complexe onderwijsthema's.
De virtual reality technologie ondersteunt het voorstellingsvoormogen van studenten precies daar waar ze afhaken bij complexe onderwijsthema's.

Door eenvoudigweg onderstaande QR-code te scannen, kom je in de App Store (iOS)/Google Play Store (Android) om deze app te openen en/of te downloaden.

De app kan gebruikt worden met een smartphone, die in een mobiele VR-bril (bijvoorbeeld Samsung GearVR of Google Cardboard) wordt gestoken. Het spel kan via de app evengoed zonder VR-bril gespeeld worden door gebruik van de 'touchscreen'-functie op de smartphone of tablet, of via de 360° virtuele omgeving in de app (in te stellen in de app, zie 'handleiding').