Wie zijn we

Evonik | Leading Beyond Chemistry

Evonik

Evonik is één van de wereldmarktleiders in speciaalchemie. Wij produceren dan wel geen autobanden, matrassen, tabletten of dierenvoeding. Toch zit Evonik in deze eindproducten, en nog veel meer. Hoewel we vaak maar een kleine hoeveelheid toevoegen, maakt dit juist het verschil. Evonik maakt banden energiezuiniger, matrassen veerkrachtiger, tabletten efficiënter en dierenvoeding gezonder. Dat is wat speciaalchemicaliën doen. En hierin behoren we tot de besten van de wereld.

Evonik is actief in meer dan 100 landen over de hele wereld en behaalde in 2023 een omzet van 15,3 miljard euro en een operationeel resultaat (aangepaste EBITDA) van 1,66 miljard euro. Evonik gaat veel verder dan chemie om innovatieve, winstgevende en duurzame oplossingen voor haar klanten te creëren. Meer dan 33.000 medewerkers werken samen aan een gemeenschappelijk doel: We willen het leven beter maken, elke dag opnieuw.

Evonik is één van de wereldmarktleiders in speciaalchemie.
Evonik is één van de wereldmarktleiders in speciaalchemie.

Evonik Antwerpen

Evonik Antwerpen behoort met 9 productie-eenheden voor 4 divisies tot de grootste multi-user-vestigingen van Evonik Industries: Smart Materials, Nutrition & Care, Specialty Additives en Technology & Infrastructure.

Onze vestiging is de grootste buitenlandse vestiging van Evonik Industries, het wereldwijde concern. Op het terrein van 109 hectare bevinden zich 9 productie-eenheden van Evonik, elk met een specifieke werking en eigen eindproducten. Hier staat tevens de wereldwijd grootste eenheid voor de productie van methionine, een essentieel aminozuur. 

Evonik Antwerpen vervaardigt producten voor een brede waaier aan toepassingen. Zo worden onder meer grondstoffen voor de productie van siliconen voor de elektro- en communicatie-industrie geproduceerd. Onze producten worden ook gebruikt als bindmiddel in drukinkten, verven en lakken. Wij produceren eveneens grondstoffen voor autobanden, bleekmiddelen en milieuvriendelijke herbiciden.

Antwerpen onderscheidt zich vooral door haar uitstekende infrastructuur. De haven betekent een logistiek voordeel voor de site, naast de goede verbindingen via weg en spoor.

Evonik Antwerpen telt 971 medewerkers. Zij maken dagelijks het verschil. Dankzij onze medewerkers kunnen wij elke dag opnieuw de beste producten leveren aan onze klanten, zonder de veiligheid en het milieu uit het oog te verliezen.

Evonik Antwerpen is gevestigd in de haven van Antwerpen (Chemiepark Lillo) en behoort met 9 productie-eenheden tot de grootste multi-user-vestigingen van Evonik Industries.
Evonik Antwerpen is gevestigd in de haven van Antwerpen (Chemiepark Lillo) en behoort met 9 productie-eenheden tot de grootste multi-user-vestigingen van Evonik Industries.