Welkom in de wereld van mogelijkheden.

Welkom bij Evonik Antwerpen.

Onze onderneming is onderdeel van het Duitse Evonik Industries, een vooraanstaande speler op de internationale markt van speciaalchemie. Sinds 1968 is Evonik actief in de chemische industrie vanuit Antwerpen. Op deze locatie bevinden zich 9 productie-eenheden. Met bijna duizend werknemers is onze Antwerpse vestiging één van de grootste Evonik-filialen buiten de Duitse grenzen.

Binnen onze productie-installaties vervaardigen we datgene wat iedereen ambieert: de toekomst. Onze klanten voorzien we van innovatieve en duurzame oplossingen. De Antwerpse site produceert een scala aan producten voor uiteenlopende toepassingen: van basismaterialen voor siliconen in de elektronica- en communicatiesector tot additieven voor dierenvoeding, auto-onderdelen, coatings, cosmetica en farmaceutische producten. We leggen onze focus op de grote megatrends zoals gezondheid, voeding, efficiëntie in hulpbronnen en globalisatie.

Bij ons is productie onlosmakelijk verbonden met 'duurzaamheid'. Evonik Antwerpen zet hogere milieustandaarden dan wettelijk vereist. We zijn voortdurend op zoek naar innovatieve manieren om onze milieuprestaties te verbeteren. Ons doel is om op elk gebied klaar te zijn voor de toekomstige uitdagingen.

Als prominente werkgever in de haven van Antwerpen bevorderen we de persoonlijke en professionele ontwikkeling van onze werknemers door een breed aanbod aan technische en veiligheidstrainingen, alsook trainingen in persoonlijke vaardigheden. Tevens zijn we een SIRA-erkend bedrijf dat jongeren voorbereidt op een loopbaan in de chemische industrie.

Onze inzet gaat verder dan alleen een groene toekomst voor onze werknemers, we streven naar een positieve dialoog met onze omgeving. Evonik Antwerpen is maatschappelijk betrokken en neemt deel aan diverse culturele en sociale initiatieven.

Welkom bij Evonik!

Ivan Pelgrims  |  Agevaardigd Bestuurder Evonik Antwerpen
Ivan Pelgrims  |  Agevaardigd Bestuurder Evonik Antwerpen