We go beyond

Duurzaamheid | Evonik Industries

Bij Evonik hebben we ons tot doel gesteld een beter leven te creëren voor de huidige en toekomstige generaties. We werken hier elke dag aan met onze strategie en ambitieuze doelstellingen. Ons doel is om de transformatie van de industrie en de maatschappij te stimuleren en de fundamentele verandering die daarmee gepaard gaat vorm te geven. Dit alles komt tot uitdrukking in ons motto "Leading beyond Chemistry".

Wij aanvaarden verantwoordelijkheid

Duurzaamheid is een centraal element in ons doel "Leading Beyond Chemistry". Evonik levert innovatieve oplossingen die ons leven duurzamer, gezonder en comfortabeler helpen maken.

Als internationaal concern in speciaalchemie ziet Evonik duurzaamheid en economisch succes op lange termijn als twee zijden van dezelfde medaille. Dit blijkt uit de stijgende vraag van onze klanten naar producten en diensten die een goed evenwicht vertonen tussen economische, ecologische en sociale factoren. Duurzaamheid heeft zich al lang ontwikkeld tot een groeimotor voor Evonik.

Met onze innovatiekracht en toonaangevende technologische posities bieden we onze klanten tal van oplossingen die meetbaar bijdragen aan een efficiënter gebruik van hulpbronnen in toepassingen. Voorbeelden hiervan zijn aminozuren voor dierenvoeding, additieven voor hydraulische oliën, silica/silaansystemen voor groene bandentechnologie en pyrogene metaaloxiden voor lithium-ionbatterijen.

We realiseren al 43 procent van onze omzet met producten en oplossingen die een duidelijk positief duurzaamheidsprofiel hebben. We willen het omzetaandeel van deze Next Generation Solutions tegen 2030 verhogen tot meer dan 50 procent.