Veerkrachtig voorwaarts

Veiligheid, Gezondheid, Milieu | Ons antwoord op hedendaagse uitdagingen

In de dynamische wereld van vandaag staan we als VKM-afdeling voor een constante stroom van uitdagingen. De pijlers van onze afdeling - veiligheid, kwaliteit en milieu - zijn niet alleen de fundamenten in onze bedrijfscultuur, maar ook de gebieden waar we significante veranderingen en uitdagingen zien.

Navigeren door het labyrint van vergunningen

Veranderende regelgeving
Een van de grootste uitdagingen waar we mee te maken hebben, is de steeds veranderende regelgeving, vooral op het gebied van milieu en veiligheid. Deze veranderingen vereisen een proactieve en flexibele aanpak om ervoor te zorgen dat onze activiteiten niet alleen voldoen aan de huidige normen, maar ook voorbereid zijn op toekomstige aanpassingen. Ons team is gespecialiseerd in het anticiperen op deze veranderingen, het implementeren van de nodige aanpassingen en het waarborgen van een naadloze overgang bij nieuwe vergunningseisen.

Vooruitdenken voor veiligheid en preventie

Nieuwe risico's
De opkomst van nieuwe technologieën, zoals de elektrificatie van ons wagenpark, brengt nieuwe risico's met zich mee. Onze afdeling is toegewijd aan het identificeren en beheersen van deze risico's, of het nu gaat om de veiligheidsaspecten van een
150 kV-station of de brandpreventie-eisen voor elektrische voertuigen en speedpedelecs. We zijn voortdurend bezig met het actualiseren van onze risicobeoordelingen en het trainen van ons personeel om ervoor te zorgen dat veiligheid altijd voorop staat.

Innovatieve initiatieven

Safety Street en BZS
Om onze toewijding aan veiligheid en milieu te onderstrepen, hebben we bijzondere initiatieven zoals Safety Street en het Brandweernetwerk Zeehaven Schelde (BZS) geïmplementeerd. Niet alleen om te voldoen aan de huidige normen, maar ook om een cultuur van veiligheidsbewustzijn en milieubescherming binnen ons bedrijf te bevorderen. De Safety Street is een interactieve manier om onze medewerkers te betrekken bij veiligheidspraktijken, terwijl BZS een samenwerkingsverband tussen bedrijfsbrandweren van de industrie en openbare brandweer is, dat ons helpt om brandrisico's te beheersen en te minimaliseren.