Innovatie

Evonik | Leider in innovatie

Onze visie: Evonik is een leider in innovatie. De combinatie van innovatiekracht en klantnabijheid is een belangrijke succesfactor voor Evonik en een motor voor winstgevende groei.

In de voor ons relevante groeimotoren - Specialty Additives, Animal Nutrition, Smart Materials en Health & Care - hebben we veelbelovende innovatiegroeigebieden geïdentificeerd in zeer aantrekkelijke markten met uitzonderlijk hoge groeicijfers en we benutten deze om onze ambitieuze doelen te bereiken. Onze visie is om een leider te zijn in innovatie.

Groeisectoren

We streven ernaar om de beste in klas te zijn in speciaalchemie. Met het oog hierop hebben we een belangrijke stap in de toekomst gezet: In 2016 hebben we onze innovatieportfolio gereorganiseerd om ons te richten op zes groeigebieden, die zijn toegewezen aan onze groeimotoren in zeer aantrekkelijke markten met bovengemiddelde groeipercentages.

De zes groeigebieden richten zich op zeer aantrekkelijke markten die Evonik optimaal kan bedienen met nieuwe producten en oplossingen gebaseerd op haar kerncompetenties. De zes groeigebieden zijn:

Duurzame voeding
Duurzame voeding

Aanvullende producten en diensten ontwikkelen voor duurzame voeding voor vee en mensen.

OPLOSSINGEN VOOR DE GEZONDHEIDSZORG
OPLOSSINGEN VOOR DE GEZONDHEIDSZORG

Ontwikkeling van nieuwe materialen voor implantaten, als bestanddelen van celkweekmedia en voor op maat gemaakte, innovatieve formuleringen van geneesmiddelen.

GEAVANCEERDE VOEDINGSINGREDIËNTEN
GEAVANCEERDE VOEDINGSINGREDIËNTEN

Het creëren van een portfolio van gezondheidsbevorderende stoffen en voedingssupplementen als bijdrage aan gezonde voeding.

MEMBRANEN
MEMBRANEN

Uitbreiding van de SEPURAN-technologie voor efficiënte gasscheiding voor toekomstige toepassingen.

COSMETISCHE OPLOSSINGEN
COSMETISCHE OPLOSSINGEN

Verdere ontwikkeling van producten op basis van natuurlijke bronnen voor cosmetica en sensorisch geoptimaliseerde formules voor huidverzorgingsproducten.

ADDITIVE MANUFACTURING
ADDITIVE MANUFACTURING

Ontwikkelen van producten en technologieën voor 3D-printen.