Burenraad

Omgeving | Dialoog en transparantie

Al meer dan drie decennia is Evonik Antwerpen een actieve deelnemer in de burenraad, een platform van constructieve dialoog en samenwerking met onze buurbedrijven zoals Bayer, Advario Belgium, INOVYN en INEOS. Deze samenwerking onderstreept onze toewijding aan maatschappelijke verantwoordelijkheid en het versterken van de banden met de lokale gemeenschap, inclusief lokale politieke leiders, overheidsinstanties, milieuorganisaties zoals Natuurpunt, de bewoners van Lillo, de pers en andere belanghebbenden.

De burenraad komt ongeveer vier keer per jaar samen om een breed scala aan onderwerpen te bespreken. Deze bijeenkomsten zijn cruciaal voor het delen van informatie over veiligheids- en milieuprestaties, het adresseren van eventuele zorgen van omwonenden en het verkennen van mogelijke verbeteringen. Bovendien bieden deze momenten een platform voor het delen van updates over lopende projecten, nieuwe investeringen en initiatieven die de lokale gemeenschap ten goede komen.

Evonik ziet deelname aan de burenraad als een kans om direct inzicht te krijgen in de behoeften en verwachtingen van de lokale gemeenschap. Door deze aanpak zijn we niet alleen een betrouwbare partner in de industrie, maar ook een verantwoordelijke en gewaardeerde buur.

Evonik Antwerpen is trots op haar langdurige betrokkenheid bij de burenraad en blijft zich inzetten voor een transparante en constructieve dialoog met alle belanghebbenden. We willen bouwen aan een toekomst waarin industrie en gemeenschap hand in hand gaan voor een veilige, gezonde en welvarende omgeving.