Persmededeling
Belgium
December 23, 2013

Renovatie hoofdgebouw Evonik afgerond: gevel wordt baken aan de Tijsmanstunnel-West

Evonik Antwerpen is al meer dan 45 jaar gevestigd in de Antwerpse haven. Het is de grootste productie-eenheid buiten Duitsland van de bekende chemiereus en al jaren een van de sterkhouders in de Antwerpse chemiecluster. Het administratieve hoofdgebouw van de fabriek, waarin directie, stafdiensten en administratie hun kantoren hebben, werd eind jaren 60 gebouwd en was toe aan renovatie. In 2007 werd gestart met de ombouw van de binneninrichting naar een modern design. De buitenkant werd volledig gestript en vervangen door een nieuwe bekleding. Daarbij werd overal extra isolatie aangebracht, wat de verwarmingskosten van het gebouw met 50% moet reduceren.

“Wij willen een werkplek creëren die leuk en aangenaam is voor onze medewerkers. Met de nieuwe voorgevel gaan we bewust een stapje verder dan een doorsneekantoorgebouw. We willen letterlijk en figuurlijk uitstralen dat we een aantrekkelijke werkgever zijn, die een moderne en opvallende architectuur niet uit de weg gaat,” zegt Stefan Kroll, afgevaardigd bestuurder van Evonik Antwerpen. “Maar ook voor mensen die niet bij ons werken, mag ons gebouw gezien worden. Afgaande op de eerste reacties, denk ik dat ons gebouw een duidelijke baken in de haven en aan de Scheldelaan geworden is.

 

Evonik Antwerpen
Evonik is één van de wereldmarktleiders in speciaalchemie en in meer dan 100 landen ter wereld actief. Meer dan 33.000 medewerkers behaalden in 2012 een omzet van ca. 13,4 miljard euro. De Evonik vestiging in Antwerpen telt ca. 1.000 medewerkers en heeft een oppervlakte van 109 ha met 11 productie-eenheden. Daarmee is Antwerpen één van de grootste vestigingen van de Evonik-groep.  In Antwerpen worden producten voor een brede waaier aan toepassingen gemaakt: grondstoffen voor siliconen voor de elektronica- en communicatiemarkt en daarnaast ook voor dierenvoeding en zonnecellen.