Persmededeling
Belgium
May 25, 2018

Nieuwe afgevaardigd bestuurder bij Evonik Antwerpen

Ivan Pelgrims wordt de nieuwe afgevaardigd bestuurder van Evonik Antwerpen. Dit besliste zopas de raad van bestuur van de Antwerpse chemiefabriek. Pelgrims volgt in die functie Frank Daman op, wiens mandaat na 4,5 jaar eindigde.

Ivan Pelgrims (Mortsel, °1963) haalde zijn diploma Burgerlijk Scheikundig ingenieur aan de VUB. Hij is zijn ganse loopbaan actief bij Evonik Industries, in diverse leidinggevende posities zowel in binnen- als in buitenland. Sedert vorig jaar was hij hoofd van de afdeling ESH Quality & Regulartory Compliance voor de Business Line Animal Nutrition. Vanaf vandaag is hij dus afgevaardigd bestuurder van Evonik Antwerpen NV.

“Het is een grote eer om deze Evonik-fabriek te mogen leiden,” zei Ivan Pelgrims in een reactie. “De site in Antwerpen is één van de belangrijkste productiecentra van de Evonik-groep in de wereld. Frank Daman heeft hier tijdens zijn mandaat buitengewoon goed werk geleverd. Ik hoop dit, met de steun van al onze medewerkers en leidinggevenden, succesvol verder te kunnen zetten,” besloot hij.

Naast de benoeming van Ivan Pelgrims tot afgevaardigd bestuurder werd eveneens een deel van de raad van bestuur van Evonik Antwerpen vernieuwd. De nieuwe voorzitter is Gregor Hetzke, tevens voorzitter van het directiecomité van Evonik Technology & Infrastructure GmbH.

Informatie over Evonik

Evonik, het creatieve industrieconcern uit Duitsland, is één van de wereldmarktleiders in speciaalchemie en is actief in de segmenten Nutrition & Care, Resource Efficiency en Performance Materials. Evonik profiteert in het bijzonder van haar innovatiekracht en haar geïntegreerde technologieplatformen. Meer dan 36.000 medewerkers behaalden in 2017 een omzet van ca. 14,4 miljard euro en een operationeel resultaat (genormaliseerd EBITDA) van ca. 2,36 miljard euro.
Met 11 productie-eenheden en meer dan 1.000 medewerkers behoort Evonik Antwerpen tot de grootste vestigingen van het concern. In Antwerpen worden producten voor een brede waaier aan toepassingen gemaakt: onder meer grondstoffen voor siliconen voor de elektronica- en communicatiemarkt, additieven voor dierenvoeding, componenten voor automotive, coatings, cosmetica, farma ...

Disclaimer

Voor zover wij in deze persmededeling prognoses of verwachtingen uitspreken of toekomstgerichte uitspraken doen, kunnen deze prognoses of verwachtingen bekende of onbekende risico’s en onzekerheden inhouden. De actuele resultaten of ontwikkelingen kunnen verschillen, afhankelijk van veranderingen in de markt. Noch Evonik Industries AG, noch de concernondernemingen zijn verplicht om de prognoses, verwachtingen of uitspraken in deze mededeling te actualiseren.