Steven Rochus en Octaaf Stuer

Antwerpen

Stagiair Octaaf doet research bij Evonik Antwerpen

Octaaf Stuer is 22 en volgt het laatste jaar bachelor chemie-procestechnologie aan de AP Hogeschool. Van februari tot eind mei loopt hij stage bij de AC/MC-eenheid, waar hij met open armen wordt ontvangen. Hij werkt er aan een uitdagende eindwerkopdracht.

Octaaf: “Ik solliciteerde bij Evonik Antwerpen voor mijn stage op aanraden van vrienden die al in de chemie werken. Na een gesprek met Evelyne Jacobs (HR) en Peter Verelst (AC/MC) mocht ik beginnen. De opdracht die ik kreeg voor mijn eindwerk sluit goed aan bij mijn studies. Tegelijk is het een uitdaging, aangezien het een combinatie is van zowel procestechnologie als labowerk.” 

“Ik mag onderzoeken hoe een bestaande analysemethode stabieler zou kunnen verlopen. De scrubber of wasser bij AC/MC wast een afvalproduct uit dat als grondstof op de SL-eenheid kan gerecycleerd worden. Dat product moet aan bepaalde waardes voldoen. Mijn opdracht is uitzoeken hoe we dit proces met minder fluctuaties kunnen laten verlopen. Hoofdlaborant Michel Deck kijkt over mijn schouder mee.”

Peter: “We leggen Octaaf binnen het kader van zijn opdracht ook praktische problemen voor waarvoor hij dan in overleg met zijn teamleden een passende oplossing dient te bedenken. Op die manier leggen we de lat best wel hoog.”

Octaaf: “Ik had wel wat stress om aan mijn stage te beginnen, maar vanaf de eerste dag bleek dat helemaal niet nodig. De AC/MC-medewerkers hebben me direct in de groep opgenomen. Intussen voel ik me hier al helemaal thuis.” 

Docent en stagebegeleider AP-Hogeschool komt langs bij Evonik Antwerpen om de stage van Octaaf op te volgen.

Steven Rochus, teamleider van het C-team en stagementor van Octaaf: “Octaaf is voor ons een collega als een ander en zo behandelen we hem ook. Voor mijn team is hij al de twintigste student die we mogen begeleiden. Wij doen dat heel graag, want stagiairs zijn onze toekomst. Ze zijn nog volop in opleiding en kijken vaak met een iets andere blik naar onze processen. Zo samenwerken is verrijkend voor zowel de stagiair als voor ons.”

“Octaaf leert hier meer dan enkel de chemische processen. Hij maakt intensief kennis met het shiftleven en het werken in groep. Wij zien hier heel snel of iemand zich goed aan de verschillende shiften kan aanpassen. Daarnaast is de groepssfeer heel belangrijk en daar investeren we echt in. Onlangs maakten we onze jaarlijkse groepsfoto en daar staat Octaaf uiteraard mee op.”

Octaaf: “In juni moet ik mijn eindwerk voor een jury presenteren. Naast de docenten van de hogeschool zal er ook een van mijn Evonik-collega’s bij zijn om vragen te stellen. En daarna lonkt het werkende leven. Ik kijk ernaar uit!”