Antwerpen

Nieuwe samenwerking tussen Food&i, Evonik en De Zuivelboer

Sinds kort kunnen alle medewerkers van Evonik Antwerpen in het personeelsrestaurant smullen van de heerlijke desserts van De Zuivelboer. Cateraar Food&i werkt zoveel mogelijk met verse, lokale producten. De Zuivelboer is hier de ideale partner voor.

De Zuivelboer: “Wij verzorgen onze dames met liefde en wij zijn verzot van vers”

 

Al vijf generaties lang zorgt familiebedrijf De Zuivelboer met toewijding en vakmanschap voor hun 120 koeien. De familie Somers verwerkt de dagverse melk van hun eigen koeien tot heerlijke zuivelproducten.

Wat hen zo bijzonder maakt, is dat zij werken volgens het principe van de korte keten. Hierdoor houden ze de afstand tussen producent en consument zo kort mogelijk. Boer Wim melkt ’s morgens om 6 uur de koeien, terwijl zijn vrouw Anouk de melk verwerkt tot zuivelproducten die dezelfde dag nog in het koelschap liggen. Wat resulteert in verse rijstpap, chocolade- en vanillepudding in ons personeelsrestaurant.

“Wij waren blij verrast met de vraag van Food&i om onze desserts te leveren bij Evonik”, vertelt Seppe van De Zuivelboer. “Deze samenwerking stelt ons in staat om onze passie voor verse, lokale zuivel met nog meer mensen te delen. We kregen zelfs al vragen van medewerkers van Evonik waar ze onze pudding en rijstpap buiten hun personeelsrestaurant nog kunnen kopen.” Het antwoord op deze vraag: “Ondertussen zijn er in de regio Noord-Antwerpen verschillende verkooppunten waar ze daarvoor terecht kunnen.”

Korte keten met een positieve impact

 

“Het aanbieden van verse en lokaal geproduceerde zuivelproducten aan onze medewerkers past perfect in onze visie rond duurzaamheid”, zegt Danny Erreweyaert, Communicatie en Facility Manager bij Evonik Antwerpen. “Recent hebben we ook onze medewerkers die hielpen bij de Port CleanUp, beloond met een vers ijsje van De Zuivelboer. Dat viel goed in de smaak.”

“Zowel wij als onze cateraar Food&i zijn grote voorstanders van lokale leveranciers. De korte keten heeft onder meer een positieve impact op de CO2-uitstoot,” vertelt Danny nog.

“Bij Food&i bieden we onze klanten op maat gemaakte oplossingen, met een sterke focus op lokale en verse producten” aldus Frank Wubben, directeur van Food&i. “De samenwerking met De Zuivelboer en Evonik Antwerpen is een uitstekend voorbeeld van hoe we inspelen op specifieke behoeften van onze klanten. Door deze samenwerking dragen we bij aan zowel de lokale economie, als aan het welzijn van onze gasten, die dagelijks kunnen genieten van hoogwaardige, verse zuivelproducten.”

Verse zuivel, een geliefd product

Zuivel blijft een belangrijk en geliefd product, ook in de haven en de chemische sector. Vroeger werd gedacht dat melk een beschermende werking had tegen schadelijke stoffen. Ondertussen weten we dat dit een mythe is en beschermen onze medewerkers zich met hun persoonlijke beschermingsmiddelen.

Toch blijft zuivel een vaste waarde voor vele medewerkers. Dankzij de samenwerking tussen deze drie bedrijven, kan iedereen blijven genieten van heerlijk verse zuivelproducten.