Collega's Michael en Yoni brouwen samen bier

Ze delen een gezamenlijke passie voor bier. Het zotte idee om ooit hun eigen bier te brouwen, hebben ze intussen verwezenlijkt met het "Afzakkerke”.

Michael en Yoni werken al een tijdje samen als verzendingsmedewerkers bij Evonik Antwerpen. Tijdens een spontane babbel op het werk over hun passie werd duidelijk dat beide ook zelf graag eens een bier wilden samenstellen. Aangezien ze zelf geen ervaring hadden en niet over het geschikte materiaal beschikten, zochten ze begeleiding bij Stanium, een microbrouwerij in Beveren. Daar hebben ze hen geholpen om hun droom te verwezenlijken.

“Na enkele testen hadden we een recept samengesteld. We brouwden 20 bakken bier en deelden het met vrienden, familie en collega’s. De reacties van ons testpubliek waren lovend en dat gaf ons de motivatie om het groter aan te pakken,’ zo vertelt Yoni. 

Ze pasten hun recept hier en daar wat aan en het “Afzakkerke“ was geboren. Het bier heeft een complexe moutbasis bestaande uit vier zorgvuldig geselecteerde moutsoorten verrijkt met zowel tarwe- als havervlokken. “Dat zorgt voor een uitzonderlijke smaakdiepte en textuur”, legt het duo uit. “Een kruidenmix van paradijszaad, koriander en sinaasappelschil voegt tot slot een exotische, verfrissende twist toe.”

Intussen brouwden ze een eerste batch van 2.000 liter van hun zomerbiertje en overtuigden al enkele horecazaken en drankenhandels om hun product te verkopen. “We willen ons bier echt als een streekproduct promoten, “ aldus Yoni en Michael, afkomstig uit respectievelijk Beveren en Kapellen. “We zien het Afzakkerke als een bier dat beide Scheldeoevers met elkaar kan verbinden.” 

Wil je meer weten over het Afzakkerke? Bezoek dan hun website: www.afzakkerke.be.