Antwerpen

Chefkok voor een dag

Tijdens de themaweek 'Chefkok voor een dag' van cateraar Food&i, nam Lindsey De Buysscher van onze Expeditie-afdeling de uitdaging aan en werd op 4 juni chefkok in het personeelsrestaurant, een unieke ervaring!

Lindsey vertelt:

De recepten die ik had ingediend zijn favorieten van mijn mama en schoonmama. Mijn mama is helaas al negen jaar geleden overleden. Ik herinner me haar het liefst met positieve dingen en haar ‘Scampi della Mamma’ maak ik thuis nog heel regelmatig. Toen ik de oproep zag, dacht ik direct aan haar recept, en hoe leuk het zou zijn om dit te delen met veel mensen. De tomate farcie of gevulde tomaat heb ik bij mijn schoonmoeder leren kennen en ook dat eten we graag. Chefkok Hans Kuyper (Food&i) besliste om beide recepten in het menu van 4 juni op te nemen.

Ik werd al om 07u00 verwacht om met de voorbereidingen te starten. Ik kreeg een Food&i-outfit en Hans heeft me gedurende de hele dag bijgestaan. Tussen het werken door vertelde hij over het reilen en zeilen in een grootkeuken. Ik was onder de indruk van de grootte van alles. Echte pannen zijn er niet, men werkt met grote bakken. Er is ook een soeppot van 100 liter en de spatels waarmee je daar in kan roeren zijn precies roeispanen. Het is best zwaar werk!

Voor de tomate farcie of gevulde tomaat gebruik ik thuis maar enkele tomaten. Hier hebben we wel 160 tomaten uitgehold, dat was indrukwekkend! En lekker, want deze schotel werd veel gekozen. Het recept met scampi was het suggestiemenu en ook dat werd gesmaakt. Al mijn collega’s hadden samen een tafel gereserveerd en zijn met zijn allen komen eten. Dat vond ik een hele leuke verrassing! Daarna wachtte nog het opruimen en de afwas. ’s Avonds heb ik mijn voeten wel gevoeld. Zo een hele dag rechtstaan ben ik niet gewoon.

Ik vond het een hele leuke ervaring, een echte aanrader! Wie soms vindt dat het niet snel genoeg gaat in de keuken: ik heb het gezien en zelf meegemaakt. Ons keukenteam is echt perfect op elkaar ingespeeld en werkt hard om voor ons het eten vanaf 12u00 klaar te hebben. Ik heb nog meer respect voor hun kennis en vaardigheden gekregen. Aan de mensen van Food&i: chapeau voor wat jullie elke dag doen en dankjewel om een dag te mogen meedraaien!