Persmededeling
Antwerpen
September 19, 2024

Ivan Pelgrims is de nieuwe ereconsul van de Bondsrepubliek Duitsland in Antwerpen

  • Opnieuw een ereconsul met uitstekend lokaal netwerk
  • Belang van samenwerking, gezond verstand, respect en pragmatisme

Antwerpen, 19 september 2024 – Ivan Pelgrims, afgevaardigd bestuurder van Evonik Antwerpen, chemiebedrijf in de Antwerpse haven, wordt vandaag benoemd tot de nieuwe ereconsul van de Bondsrepubliek Duitsland in Antwerpen. Hij neemt hiermee de fakkel over van Wouter De Geest, voormalig CEO van BASF Antwerpen, die sinds 2010 deze functie voor Duitsland in Antwerpen uitoefende.

Ambassadeur Martin Kotthaus is blij dat Ivan Pelgrims de functie van ereconsul opneemt: “Met hem hebben we weer een ereconsul met een uitstekend lokaal netwerk, die de inwoners van de Provincie Antwerpen bij vele consulaire vraagstukken ter plaatse kan ondersteunen.”

Ivan Pelgrims bevestigt het belang van dergelijke ondersteuning en voegt er nog een belangrijke boodschap aan toe: “Samenwerking is een absolute must, zowel politiek als economisch. Ik ben ervan overtuigd dat we met een goede samenwerking, gezond verstand, respect en pragmatisme ver kunnen geraken.”

Ivan Pelgrims
Ivan Pelgrims

Informatie over Evonik

Evonik is één van de wereldmarktleiders in speciaalchemie. Het concern is in meer dan 100 landen ter wereld actief en behaalde in 2023 een omzet van 15,3 miljard euro en een operationeel resultaat (aangepaste EBITDA) van 1,66 miljard euro. Evonik gaat veel verder dan chemie om innovatieve, rendabele en duurzame oplossingen voor haar klanten te creëren. Meer dan 33.000 medewerkers werken samen aan een gemeenschappelijk doel: we willen het leven beter maken, elke dag opnieuw. Met 10 productie-eenheden en bijna 1.000 medewerkers behoort Evonik Antwerpen tot de grootste vestigingen van het concern.

Disclaimer

Voor zover wij in deze persmededeling prognoses of verwachtingen uitspreken of toekomstgerichte uitspraken doen, kunnen deze prognoses of verwachtingen bekende of onbekende risico’s en onzekerheden inhouden. De actuele resultaten of ontwikkelingen kunnen verschillen, afhankelijk van veranderingen in de markt. Noch Evonik Industries AG, noch de concernondernemingen zijn verplicht om de prognoses, verwachtingen of uitspraken in deze mededeling te actualiseren.