Persmededeling
Belgium
November 26, 2008

Evonik verdriedubbelt isobuteen-capaciteit door nieuwe productie-installatie in Antwerpen

Evonik Industries zal haar grote vestiging in Antwerpen (België) uitbreiden met een nieuwe productie-installatie voor isobuteen door splitsing van MTBE.

Deze installatie met een capaciteit van 110.000 ton per jaar moet in het vierde kwartaal van 2010 in dienst genomen worden. Met een investering van een hoog 2-cijferig miljoenenbedrag verdrievoudigt Evonik haar isobuteencapaciteit en bouwt hiermee haar positie als een van de leidende aanbieders in Europa verder uit.

Dr. Alfred Oberholz, lid van de Vorstand van Evonik, zegt: "Wij verhogen de efficiëntie van ons op C4 gebaseerde productieverbond steeds meer. Met de extra isobuteencapaciteit stijgt de flexibiliteit bij de sturing van de productstromen aanzienlijk. Tegelijk maken wij onszelf via alternatieve gebruiksmogelijkheden van isobuteen meer onafhankelijk van schommelingen op de brandstofmarkt."

De nieuwe isobuteeninstallatie maakt deel uit van een geïntegreerde C4-productie in Antwerpen voor de productie van hoogwaardige grondstoffen en tussenproducten uit de C4-fractie van de aardolieverwerking. Vanuit de installatie in Antwerpen zal Evonik haar klanten in de toekomst hoogzuiver isobuteen als onmisbare grondstof voor hun verdere groei ter beschikking stellen.

Isobuteen wordt gebruikt voor de productie van rubbers voor de bandenindustrie en voor kunststof, antioxidantia en fijnchemicaliën. Daarenboven wordt er poly-isobuteen uit isobuteen gewonnen, een voorproduct voor smeerstof- en brandstofadditieven en voor kleefstoffen en dichtingsproducten.

Evonik verwerkt in een wereldwijd uniek productieverbond in Marl en Antwerpen alle componenten van de C4-fractie onder andere naar isobuteen, butadieen, de antiklopmiddelen MTBE en ETBE alsook 1-buteen, oxo-alcoholen en weekmakers.

Concerninformatie

Evonik Industries is het creatieve industrieconcern uit Duitsland met de segmenten Chemie, Energie en Immobiliën. Evonik is wereldmarktleider in speciaalchemie, expert in stoomproductie uit steenkool en hernieuwbare energie alsook een van de grootste woningmaatschappijen in Duitsland. Onze troeven zijn creativiteit, specialisatie, continue zelfvernieuwing en betrouwbaarheid.

Evonik is in meer dan 100 landen ter wereld actief. Ongeveer 43.000 medewerkers behaalden in 2007 een omzet van ca. 14,4 miljard euro en een operationeel resultaat (EBITDA) van meer dan 2,2 miljard euro.

Disclaimer

Voor zover wij in deze persmededeling prognoses of verwachtingen uitspreken of toekomstgerichte uitspraken doen, kunnen deze prognoses of verwachtingen bekende of onbekende risico’s en onzekerheden inhouden. De actuele resultaten of ontwikkelingen kunnen verschillen, afhankelijk van veranderingen in de markt. Noch Evonik Industries AG, noch de concernondernemingen zijn verplicht om de prognoses, verwachtingen of uitspraken in deze mededeling te actualiseren.