Persmededeling
Belgium
August 30, 2013

Evonik ontwikkelt klaslokaal van de toekomst, Technopolis® test uit

De cyber classroom werd in Duitsland ontwikkeld door Evonik, één van de wereldleiders in de productie van speciaalchemicaliën. Het virtuele leersysteem is ontworpen om de interesse van jongeren in chemie aan te wakkeren en hen later warm te maken voor een job in deze sector. Bij de chemische nijverheid is er immers nood aan jong talent. Technopolis®, het Vlaamse doe-centrum voor wetenschap en technologie, in Mechelen is uitgekozen om als eerste in België de cyber classroom te gebruiken. “De cyber classroom wordt opgenomen in ons nieuwe state-of-the-art laboratorium,“ zegt Erik Jacquemyn, gedelegeerd bestuurder van Technopolis®. “Hier laten we jongeren aan de hand van originele experimenten ontdekken dat wetenschap en technologie helemaal niet saai hoeft te zijn.”

Het nieuwe leersysteem steekt de klassieke chemie-opleiding in een hypermodern kleedje. In samenwerking met leerkrachten ontwikkelde Evonik chemiemodules op maat van de scholen. De jongeren kunnen deze modules zelf interactief beleven met behulp van een 3D-bril en de afstandsbediening van de Wii, de populairste spelconsole ter wereld. Zo wordt speelplezier leerplezier.

Na de succesvolle introductie van deze nieuwe manier van lesgeven in Duitse scholen, kreeg Evonik Antwerpen de eer om als eerste dit proefproject buiten Duitsland te lanceren. “Evonik koos voor Technopolis® omwille van de originele en speelse educatieve technieken die ze hanteren. Bovendien biedt de aanwezigheid van het Lab en een STEM-centrum (informatiecentrum voor leerkrachten wetenschap, techniek en wiskunde) de ideale omkadering,” klinkt het bij Bart Van Roie, HR Manager bij Evonik.

De cyber classroom zal worden ingezet in het Lab van Technopolis®. Hier kunnen leerlingen uit de 2e en 3e graad secundair onderwijs deelnemen aan labo’s rond thema’s zoals DNA en lactose. De cyber classroom ondersteunt deze labo’s visueel.
“We zijn erg blij dat Evonik voor Technopolis® koos. Al meer dan 13 jaar brengen we wetenschap en technologie op een originele manier dichter bij de mensen. De cyber classroom zal ons zeker helpen bij de uitvoering van onze missie,” besluit Erik Jacquemyn van Technopolis®.

 

Over Technopolis®
De missie van Technopolis® is wetenschap en technologie dichter bij de bevolking brengen. Technopolis® wil verder gaan dan enkel het verhogen van het publieke bewustzijn of het inzicht in wetenschappen en technologie verbeteren. Het mikt op engagement van het grote publiek in wetenschappen en technologie.
Als Vlaams forum voor wetenschapscommunicatie met het doe-centrum in Mechelen, is Technopolis® betrokken in tal van innovatieve outreach-projecten in gans Vlaanderen. Gemiddeld bezoeken 300.000 mensen het Vlaamse doe-centrum en worden 395.000 mensen bereikt door de outreach-activiteiten. Dat betekent dat Technopolis® elk jaar wetenschap communiceert naar 695.000 mensen, op een totaal van 6 miljoen Vlamingen.
Technopolis® is ook betrokken bij verschillende internationale projecten en werd uitgekozen om de Science Center World Summit in 2014 te organiseren. Technopolis® is elke dag open van 9,30u tot 17u.
Voor meer informatie: www.technopolis.be

Evonik
Evonik, het creatieve industrieconcern uit Duitsland, is één van de wereldmarktleiders in speciaalchemie. Winstgevende groei en een duurzame waardevermeerdering van de onderneming staan in het middelpunt van de ondernemingsstrategie. De activiteiten van het concern zijn geconcentreerd op de belangrijke megatrends gezondheid, voeding, efficiënt gebruik van hulpbronnen en globalisering. Evonik profiteert in het bijzonder van haar innovatiekracht en haar geïntegreerde technologieplatformen.
Evonik is in meer dan 100 landen ter wereld actief. Meer dan 33.000 medewerkers behaalden in 2012 een omzet van ca. 13,6 miljard euro en een operationeel resultaat (genormaliseerd EBITA) van ca. 2,6 miljard euro. Evonik Antwerpen telt ongeveer 1000 medewerkers en behoort met 11 productie-eenheden tot de grootste multi-uservestigingen van het concern.
http//www.evonik.com/antwerpen

Disclaimer:
Voor zover wij in deze persmededeling prognoses of verwachtingen uitspreken of toekomstgerichte uitspraken doen, kunnen deze prognoses of verwachtingen bekende of onbekende risico’s en onzekerheden inhouden. De actuele resultaten of ontwikkelingen kunnen verschillen, afhankelijk van veranderingen in de markt. Noch Evonik Industries AG, noch de concernondernemingen zijn verplicht om de prognoses, verwachtingen of uitspraken in deze mededeling te actualiseren.