Persmededeling
Antwerpen
October 16, 2024

Evonik Antwerpen zet de toon met 'Meet the Expert'

  • Leerkrachten doen praktijkervaring op in de industrie
  • ‘Meet The Expert’ versterkt band tussen onderwijs en bedrijfsleven
  • Betere voorbereiding leerlingen op de arbeidsmarkt

Antwerpen, 16 oktober 2024 – Evonik Antwerpen, chemiebedrijf in de Antwerpse haven, organiseert op 16 oktober als eerste een volledige dag workshops in het kader van het nieuwe project ‘Meet The Expert’. Het programma ‘Meet The Expert’ biedt experts uit het bedrijfsleven de kans om na- en bijscholing te geven aan leraren over de meest uiteenlopende onderwerpen. Het is een initiatief van het Regionaal Technologisch Centrum (RTC) Antwerpen, dat een samenwerking organiseerde met bedrijven uit verschillende sectoren, en dit in nauwe coöperatie met de RTC’s in Vlaanderen en sectorfederatie Essenscia.

Jurgen Hus, directeur RTC Antwerpen: “Dit programma biedt leraren een unieke kans om contextgebonden te leren binnen een industriële setting. Chemiebedrijf Evonik Antwerpen mag de spits afbijten in de lancering van ‘Meet The Expert’. Door directe interactie met experts uit dit chemiebedrijf kunnen leraren hun kennis en vaardigheden verder ontwikkelen en deze inzichten vervolgens toepassen in hun eigen onderwijspraktijk.”

Op woensdag 16 oktober 2024 nodigt Evonik Antwerpen leraren uit om tijdens het 'Meet The Expert'-programma bij Evonik Antwerpen diepgaande kennis op te doen over verschillende onderhoudsstrategieën. Specifieke onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: onderhoudsstrategie, het smeren van rotating equipment, predictief onderhoud meettechnieken en rapportage van metingen.

Ivan Pelgrims, afgevaardigd bestuurder Evonik Antwerpen: “Wij juichen de samenwerking tussen industrie en onderwijs toe, dat is altijd een win-win voor beide partijen. Innovatief onderwijs helpen bevorderen – en daar staan we als firma volledig achter -, zorgt voor een betere voorbereiding op de arbeidsmarkt.”

Evonik Antwerpen is een veelzijdig chemiebedrijf dat producten vervaardigt voor diverse toepassingen. Deze firma kan een uitgebreid gamma aan expertise aanbieden om leerkrachten uit het secundair onderwijs steeds up to date te houden wat de nieuwste technologische ontwikkelingen betreft.

Ann Wurman, directeur essenscia vlaanderen: “Met ‘Meet the Expert’ helpen we om leerlingen de juiste vaardigheden en competenties bij te brengen, maximaal afgestemd op de noden van de arbeidsmarkt. Dankzij de praktijkervaring die leerkrachten opdoen bij chemiebedrijven, kunnen ze hun leerlingen ook kennis laten maken met de allernieuwste technieken en digitale technologieën. Dergelijke vormingstrajecten voor leerkrachten moeten het nieuwe normaal worden, zeker in het STEM-onderwijs, en ik ben heel trots dat de chemiesector daarin een voortrekkersrol speelt.”

Informatie over Evonik

Evonik is één van de wereldmarktleiders in speciaalchemie. Het concern is in meer dan 100 landen ter wereld actief en behaalde in 2023 een omzet van 15,3 miljard euro en een operationeel resultaat (aangepaste EBITDA) van 1,66 miljard euro. Evonik gaat veel verder dan chemie om innovatieve, rendabele en duurzame oplossingen voor haar klanten te creëren. Circa 32.000 medewerkers werken samen aan een gemeenschappelijk doel: we willen het leven beter maken, elke dag opnieuw. Met 10 productie-eenheden en bijna 1.000 medewerkers behoort Evonik Antwerpen tot de grootste vestigingen van het concern.

INFORMATIE OVER RTC ANTWERPEN

Het Regionale technologisch Centrum (RTC) Antwerpen werkt netoverschrijdend en zorgt ervoor dat leerlingen en leraren arbeidsmarktgerichte technische en technologische competenties verwerven.
RTC Antwerpen ondersteund scholen en leraren op verschillende manieren:
• Technologische infrastructuur en apparatuur delen
• Professionalisering van leraren op het vlak van nieuwe technologieën
• Verbinding tussen school en bedrijfswereld faciliteren door onder meer:
     - Uitwisseling van kennis en ervaring
     - Afstemming inzake werkplekleren
Daarnaast heeft RTC Antwerpen ook een functie als lokaal platform. Partners uit het onderwijs en de arbeidsmarkt definiëren er wat lokaal nodig is, en werken samen oplossingen uit

Disclaimer

Voor zover wij in deze persmededeling prognoses of verwachtingen uitspreken of toekomstgerichte uitspraken doen, kunnen deze prognoses of verwachtingen bekende of onbekende risico’s en onzekerheden inhouden. De actuele resultaten of ontwikkelingen kunnen verschillen, afhankelijk van veranderingen in de markt. Noch Evonik Industries AG, noch de concernondernemingen zijn verplicht om de prognoses, verwachtingen of uitspraken in deze mededeling te actualiseren.