Persmededeling
Belgium
May 6, 2015

Evonik Antwerpen opent op 10 mei haar deuren

Elke vier jaar organiseert Evonik, in het kader van het “I Love Chemistry” van sectorfederatie Essenscia, een grootse opendeurdag. Voor deze vijfde editie pakt het Antwerpse havenbedrijf, gekend voor zijn speciaalchemie, weer uit met een gevarieerd programma. Van robots over speelse 3D-lessen in chemie, van voetbalshirts van gewezen Champions Leaquefinalist Borussia ‘Evonik’ Dortmund tot gespecialiseerde technische workshops … de opendeurdag brengt een spectaculair programma.

Evonik hoopt jonge bezoekers warm te maken voor een studie in chemie. Wie bijna afgestudeerd is in die richting, kan al een kijkje achter de schermen nemen van een potentiële werkgever. Evonik verwacht op haar opendeurdag van 10 mei meer dan 3500 bezoekers.

Op de opendeurdag van 10 mei staat er een gevarieerd programma op het menu. In samenwerking met een aantal vooraanstaande technische scholen in de buurt (PITO Stabroek, Artesis Plantin Boom, Karel de Grote Campus Hoboken en Don Bosco Mariaberg te Essen) brengt Evonik een aantal technische workshops. Bovendien is er een bewegende robot met elektronische toepassingen. In samenwerking met Technopolis zal de Evonik Cyber Classroom aanwezig zijn, waardoor je moleculen en chemische processen in 3D en van binnenuit kan bekijken en zelfs ‘vastnemen’. Je kunt er ook je eigen DNA bepalen en mee naar huis nemen.

Veel aandacht gaat naar jonge bezoekers, want Evonik hoopt dat deze blikvangers vooral jongeren vanaf 12 jaar nieuwsgierig maakt naar chemie en hen laat kiezen voor een studiekeuze in die richting. Voor (net) afgestudeerden organiseert Evonik tijdens de opendeurdag ook een HR-Joblounge. Kwestie van in een informeel kader al een eerste kennismaking te hebben met Evonik als potentiële werkgever. Evonik is immers, in het kader van een nieuw investeringsproject, actief op zoek naar "Procesoperators".

Borussia Dortmund, de Duitse voetbalploeg waarvan Evonik hoofdsponsor is, komt met een merchandising truck naar Antwerpen afgezakt. Ook ‘Emma’ de bij, de officiële mascotte van de ploeg zal van de partij zijn, wat ongetwijfeld leuke plaatjes zal opleveren. Evonik doet voor de organisatie van de opendeurdag een beroep op zowat 130 vrijwilligers.

Opendeurdag Evonik:
10 mei 2015 - van 10u tot en met 17u
Tijsmanstunnel West – Antwerpen

Het programma van de opendeurdag is terug te vinden op:
De website: www.evonik.com/antwerpen
Via sociale media: www.facebook.com/evonikantwerpen -
www.twitter.com/evonikantwerpen
Het volledige programma van de sectorfederatie essencia: www.ilovechemistry.be

Programma voor de pers: Wilt u een reportage maken over deze opendeurdag? Neem contact op met danny.erreweyaert@evonik.com, zodat we u op zondag 10 mei kunnen ontvangen en rondleiden. We kunnen beeld- en videomateriaal ter beschikking stellen.

 

Antwerpen
Evonik is één van de wereldmarktleiders in speciaalchemie en in meer dan 100 landen ter wereld actief. Meer dan 33.500 medewerkers behaalden in 2013 een omzet van ca. 12,9 miljard euro. De Evonik-vestiging in Antwerpen telt ca. 1.000 medewerkers en heeft een oppervlakte van 109 ha met 11 productie-eenheden. Daarmee is Antwerpen één van de grootste vestigingen van de Evonik-groep.
In Antwerpen worden producten voor een brede waaier aan toepassingen gemaakt: grondstoffen voor siliconen voor de elektronica- en communicatiemarkt en daarnaast ook voor dierenvoeding.

Wettelijke aantekening
In zoverre wij in dit persbericht vooruitzichten of verwachtingen uiten, dan wel uitspraken doen die betrekking hebben op de toekomst, kunnen deze vooruitzichten, verwachtingen of uitspraken verbonden zijn aan bekende of onbekende risico's en onzekerheden. De daadwerkelijke resultaten of ontwikkelingen kunnen afwijken, afhankelijk van de verandering der kadervoorwaarden. Noch Evonik Industries AG noch de met haar geassocieerde ondernemingen aanvaarden de verplichting om de in dit bericht genoemde prognoses, verwachtingen of uitspraken te actualiseren.