Persmededeling
Antwerpen
December 9, 2021

Dag van de Vrachtwagenchauffeur

Evonik dankt de vrachtwagenchauffeurs en neemt deel aan #DVC2021, Dag van de Vrachtwagenchauffeur

  • Dagelijks komen zo’n 150 vrachtwagenchauffeurs op de Evonik terreinen om producten te laden en te lossen
  • De job van vrachtwagenchauffeur wordt vaak onderschat en daarom neemt Evonik deel aan #DVC2021
  • Aan de goedereningang verwelkomen en verrast Evonik elke vrachtwagenchauffeur met een kleine attentie als blijk van appreciatie

 

Antwerpen, 9 december 2021. Evonik, het speciaalchemiebedrijf uit de Antwerpse haven, zorgt vandaag voor een kleine attentie voor de gemiddeld 150 vrachtwagenchauffeurs die dagelijks op de bedrijfsterreinen van het bedrijf grondstoffen leveren van bij de leveranciers en eindprodukten ophalen voor onze klanten. Dit uit dankbaarheid ter gelegenheid van de ‘Dag van de Vrachtwagenchauffeur’.

Dhr. Philippe Degraef, Directeur van Febetra: “Een studie geeft aan dat 3 op de 4 beroepschauffeurs trots zijn op hun vak. Echter 18% geeft aan dat zij amper waardering krijgen voor hun job, die nochtans van essentieel belang is voor het goed functioneren van onze hele maatschappij. Covid of geen Covid, zonder vrachtwagenchauffeurs kan de economie onmogelijk draaien”

Het Evonik afdelingshoofd Logistiek, Astrid Van Driessche onderschat de uitdaging van de vrachtwagenchauffeur niet: De vrachtwagenchauffeur die elke dag het dagelijkse verkeer trotseert, een strikte planning en tijdschema heeft en soms op moeilijk bereikbare terreinen zich een weg weet te banen. Voor Evonik maken ze een belangrijke schakel uit van onze supply chain.“

Cyriel, 3 jaar vrachtwagenchauffeur, en chauffeur aan huis bij Evonik: “Ik kom hier soms 8 keer per dag AEROSIL® laden. De administratie verloopt hier vlot. Ik kom hier graag, het is een goed bedrijf waar alles goed geregeld en aangeduid is. Dat is niet overal zo en dan moeten we het maar uitzoeken en ons behelpen. Niet altijd simpel om in een bedrijf te moeten manoeuvreren  en zoeken waar je moet zijn.”

Informatie over Evonik

Evonik is één van de wereldmarktleiders in speciaalchemie. Het concern is in meer dan 100 landen ter wereld actief en behaalde in 2020 een omzet van 12,2 miljard euro en een operationeel resultaat (aangepaste EBITDA) van 1,91 miljard euro. Evonik gaat veel verder dan chemie om innovatieve, rendabele en duurzame oplossingen voor klanten te creëren. Meer dan 33.000 medewerkers werken samen aan een gemeenschappelijk doel: we willen het leven beter maken, elke dag opnieuw. Met 11 productie-eenheden en meer dan 1.000 medewerkers behoort Evonik Antwerpen tot de grootste vestigingen van het concern.

Disclaimer

Voor zover wij in deze persmededeling prognoses of verwachtingen uitspreken of toekomstgerichte uitspraken doen, kunnen deze prognoses of verwachtingen bekende of onbekende risico’s en onzekerheden inhouden. De actuele resultaten of ontwikkelingen kunnen verschillen, afhankelijk van veranderingen in de markt. Noch Evonik Industries AG, noch de concernondernemingen zijn verplicht om de prognoses, verwachtingen of uitspraken in deze mededeling te actualiseren.