Kleine input - groot effect

Specialty Additives

De divisie Specialty Additives combineert de business van hoogwaardige additieven en veelzijdige crosslinkers. Kleine input - groot effect: Zo maken onze specialiteiten het verschil, want eindproducten worden waardevoller, duurzamer, energiezuiniger en in veel opzichten gewoonweg beter.

Onze producten zijn iets heel bijzonders. Ze bereiken vaak verbazingwekkende effecten, zelfs in kleine hoeveelheden. In het eindproduct zijn ze meestal niet zichtbaar en toch omringen ze ons overal.

Ongeveer 3.700 mensen werken in onze vijf business lines Coating Additives, Comfort & Insulation, Crosslinkers, Interface & Performance en Oil Additives, evenals in de divisiefuncties. Met hun uiteenlopende competenties en ruime ervaring creëren ze duurzame oplossingen voor en met klanten - voor Evonik, voor mensen en voor een betere toekomst.

Wij zijn formuleringsdeskundigen en aanbieders van oplossingen: Wij kennen onze additieven en crosslinkers tot op de laatste molecule. Daarom kunnen we met onze klanten samenwerken om het maximale uit hun producten te halen. We zijn gepassioneerde pioniers en vindingrijke ontwikkelaars: We creëren nieuwe technologieën, maken de weg vrij voor het gebruik van onze specialiteiten in nieuwe toepassingen en optimaliseren onze productportfolio. Op deze manier geven we overtuigende en duurzame antwoorden op de uitdagingen van morgen.

Met onze specialiteiten geven we vorm aan snelgroeiende markten: coatings, mobiliteit, milieu, infrastructuur en consumptiegoederen. Nog belangrijker is dat onze producten het uiterlijk van onze omgeving vormgeven. Daarom is het voor ons zo belangrijk om ze te blijven verbeteren. Als ze nog duurzamer, energiezuiniger, duurzamer of gewoon beter worden, heeft dat ook een direct effect op het eindproduct.

Onze producten maken het beslissende verschil, zodat iets goeds het allerbeste wordt. Dat maakt de relatie met onze klanten uniek: samen creëren we een leefbare omgeving en een goede toekomst.

Met grote effecten - meestal met een kleine input - zijn wij de ruggengraat en staan wij garant voor de toekomst van onze klanten. Bijvoorbeeld:

  • Een betere bescherming van de gezondheid is gegarandeerd wanneer polyurethaan matrassen vervaardigd worden met TEGOSTAB® schuimstabilisatoren en DABCO®. Miljoenen matrassen bieden maximaal slaapcomfort met een minimale uitstoot.
  • Minder onderhoud is de doorslaggevende factor in de bouwsector om de kosten op lange termijn voorspelbaar te houden. Anquamine® epoxyharsen maken vloerbedekkingen bestand tegen hoge mechanische belastingen en chemicaliën. Duurzaam en snel aan te brengen, dat scheelt twee keer.
  • Een langere levensduur van de scheepsrompen kan worden bereikt door ze te verven met aangroeiwerende coatings. Deze coatings, die hydrofiele pyrogene AEROSIL® kiezelzuren bevatten, verminderen de wrijvingsweerstand en kunnen de brandstofkosten tot 30 % verlagen, terwijl de intervallen tussen het aanbrengen van een nieuwe coating worden verlengd.
  • Minder energie wordt gebruikt in de bouw, mijnbouw en bij het spuitgieten wanneer hydraulische vloeistoffen worden geformuleerd met DYNAVIS® technologie. De stabiele viscositeit over een breed temperatuurbereik levert een meetbare winst in efficiëntie en energiebesparingen op van 5 tot 15%.

We combineren kleine hoeveelheden met grote effecten, jarenlange ervaring met een gepassioneerde pioniersgeest en hoge betrouwbaarheid met toekomstgerichte digitalisering om samen met onze klanten grenzen te verleggen.

Met de juiste analysetools zetten we Big Data om in Smart Data en creëren we op onze beurt invloedrijke producten. Op vraag begeleidt onze digitale laborant onze klanten rechtstreeks naar hun labo's.

Onze vier technologieplatformen vormen hiervoor de technische basis: siliconen, aminen, methacrylaten en isoforon. Niemand kent dit vakgebied zo goed als wij. Onze klanten waarderen dit en maakten ons tot één van de marktleiders op het gebied van coatings, smeermiddelen, polyurethanen, crosslinkers en uithardingsmiddelen.

Wij weten wat onze producten kunnen doen en dat grote dingen soms in kleine verpakkingen komen. Samen met onze klanten en partners gaan we verder dan chemie en geven we vorm aan wereldwijde trends. Zo zorgen we voor een beter leven en een mooie toekomst. Zo maken we het verschil.