Innovative Materials

Smart Materials

Slimme oplossingen voor een goede toekomst

De divisie Smart Materials omvat bedrijfsactiviteiten met innovatieve materialen die grondstofbesparende oplossingen mogelijk maken en conventionele materialen vervangen.

De producten worden voortdurend ontwikkeld en aangepast aan de behoeften van de klanten. Ze zijn het slimme antwoord op de grote uitdagingen van onze tijd: milieu, verstedelijking, energie-efficiëntie, mobiliteit en gezondheid.

De sterke technologieplatformen van de divisie Smart Materials maken de weg vrij voor een efficiënter gebruik van hulpbronnen en voor meer duurzaamheid: Anorganische materialen met superieure eigenschappen zoals silica, silanen, peroxiden en speciale katalysatoren, en hoogtechnologische polymeren zoals polyamide 12, polyimide, speciale polybutadiënen en polyesters, alsook verbindingen, composieten en membranen die daarop gebaseerd zijn.

Slimme materialen worden ontwikkeld en geproduceerd in zes Business Lines die mensen helpen om een goed en duurzaam leven te leiden, vandaag en morgen.

De divisie Smart Materials stelt ongeveer 7.700 mensen tewerk en realiseerde in het boekjaar 2021 een omzet van ongeveer 3,9 miljard euro.