Experience & competencies

Performance Materials

Onze nieuwe divisie Performance Materials brengt bedrijven met hetzelfde DNA samen. Wat bij elkaar hoort, komt bij elkaar. Daar bouwen we op voort:
Langdurige klantrelaties op basis van hoge kwaliteit, efficiëntie en betrouwbaarheid. Slanke structuren in combinatie met continue procesoptimalisatie. Focus op grondstofbesparende productie, nieuwe toepassingen en specialiteiten.

De bedrijfsactiviteiten van Performance Materials staan voor "altijd jonge klassiekers". Ze beschrijven onze sterke punten en onze basishouding. We gebruiken ze om te verwijzen naar onze producten, toepassingen, processen en technologieën. Ons doel is om onszelf steeds opnieuw uit te vinden en onszelf voortdurend in vraag te stellen en te verbeteren. Want stilstaan is achteruitgaan.

Bovendien zijn vooruitgang en verdere ontwikkeling leuk. Daarom staan de "altijd jonge klassiekers" ook voor plezier in het werk en het actief vormgeven van onze toekomst.

Een voorbeeld is 1,3-butadieen. Oorspronkelijk werd het geproduceerd op basis van steenkool, voornamelijk voor de bandenindustrie. In de loop der jaren werd steenkool vervangen door aardolie. Voor de toekomst gaan we ervan uit dat secundaire grondstoffen steeds meer de basis zullen vormen voor 1,3-butadieen. Tegelijkertijd openen zich steeds weer nieuwe toepassingsgebieden in meerlagige buizen en 3D-printing. Ons product, 1,3-butadieen, blijft echter hetzelfde.

Met onze "altijd jonge klassiekers" dragen we ook bij aan de groei van Evonik. Wij maken deel uit van "One Evonik" en ondersteunen het doel "Leading beyond Chemistry to improve life, today and tomorrow".

Als basis voor veel moderne toepassingen maken onze klassiekers de wereld een beetje beter. Zo verhoogt ITDA de reinigingskracht van oppervlakte-actieve stoffen. Kaliumwaterstofcarbonaat maakt onder meer muffins natriumarm en FAVOR® superabsorberende middelen houden baby's wereldwijd droog. We werken ook samen met partners om toekomstgerichte oplossingen te ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van carbonylatiechemie of warmteopslag.

Sinds 2021 hebben we ongeveer 2.000 medewerkers in dienst bij Performance Materials. De naam is
oud, maar onze manier van werken is nieuw, ons team is nieuw en we geven onze toekomst vorm met frisse ideeën. Omdat ze in onze handen ligt.