Alles voor een goed leven

Nutrition & Care

In de nieuwe divisie Nutrition & Care draait alles om het welzijn van de mens - om gezondheid en levenskwaliteit. Alle producten worden direct op of in mensen of dieren gebruikt. Het zijn functionele werkzame stoffen, niet alleen maar materialen. Dat is wat onze drie business lines verbindt: Health Care, Care Solutions en Animal Nutrition.

Het zijn als het ware de machinekamers waarin we werken aan gedifferentieerde oplossingen voor onze markten - voornamelijk farmaceutische ingrediënten, medische producten, voeding voor mens en dier, persoonlijke verzorgingsproducten, cosmetica en huishoudelijke schoonmaakproducten.

Nutrition & Care is één van de drie groeidivisies van Evonik. De basis voor de hoge groeiverwachtingen wordt gevormd door de robuuste, niet-cyclische markten dicht bij de eindgebruiker, gedeelde kerncompetenties en een goed gevulde innovatiepijplijn.

De groei van onze markten - medisch, cosmetica/schoonmaakmiddelen en dierenvoeding - is gebaseerd op lange termijn megatrends zoals de medische vooruitgang de vergrijzing van de bevolking, de groeiende middenklasse en vooral de duurzaamheid. Daar kunnen we op vertrouwen. In deze markten werken we samen met onze klanten en partners in de waardeketen om waarde te creëren.

In de meeste van onze bedrijfsactiviteiten nemen we een leidende positie in. In veel gevallen waren we pioniers in onze sectoren en zijn we al tientallen jaren marktleider. Ons belangrijkste concurrentievoordeel, dat dit alles mogelijk heeft gemaakt, is ons vermogen om complexe systemen te begrijpen. Van oudsher gaat ons denken verder dan chemie, we hebben gewerkt aan raakvlakken tussen chemie, biotechnologie, geneeskunde, voeding, fysiologie en techniek. Dit stelt ons in staat om holistische oplossingen te ontwikkelen, waar onze wereld dringend behoefte aan heeft.

De innovatiekracht van Nutrition & Care is vooral gebaseerd op drie belangrijke factoren: We hebben een sterke expertise op het gebied van biotechnologie. We begrijpen onze klanten en hun waardeketens. Duurzaamheid is onze topprioriteit.

Met behulp van deze innovatiekracht willen we een belangrijke groei- en waardefactor blijven voor Evonik en voor onze klanten, terwijl we streven naar een duurzame verbetering van het leven van mensen over de hele wereld.

ANIMAL NUTRITION

Onze bijdrage aan de wereldvoeding: Oplossingen bieden voor duurzame dierlijke eiwitten. Om dit te bereiken moet er veel veranderen in de voeding en de gezondheid van de dieren en in de veehouderij. Dit vraagt om innovatieve, holistische oplossingen.

Care Solutions

Als specialist voor een doeltreffende reiniging en huid- en haarverzorging combineert de business line Care Solutions wetenschappelijke expertise en passie. Ons doel is om onze klanten altijd de best mogelijke oplossingen te bieden. Hiervoor vertrouwen we op onze gebundelde kennis en technologie.

Health Care

We werken samen met de farmaceutische, medische en voedingsbedrijven in de wereld om complexiteit om te zetten in waarde. Onze hoogwaardige ingrediënten, leveringssystemen en contractdiensten genereren resultaten die ons onderscheiden en de gezondheid en het welzijn bevorderen.