Antwerpen

Adjunct EMR-Engineering

Iantho

  • Functie: Adjunct EMR-Engineering
  • Vestiging: Evonik Antwerpen, België
  • Segment: Technology & Infrastructure
  • In dienst bij Evonik: 2018
  • Studies: Master Industriële Wetenschappen 'Energie'

Kan je je kort even voorstellen?

Ik ben Iantho, 23 jaar oud en ik woon in Broechem, een dorp in de buurt van Lier. In mijn vrije tijd doe ik vooral aan sport zoals voetbal, lopen, fietsen en tennis. Als het slecht weer is, lees ik graag een boek over geschiedenis of techniek of kijk ik naar een serie.

Kan je ons vertellen waarom je bij Evonik werkt? Wat was de reden waarom je voor Evonik gekozen hebt?

In 2018 ben ik afgestudeerd als "Master in de Industriële Wetenschappen: Energie" op de Technologiecampus "De Nayer" in Sint-Katelijne Waver. Tijdens mijn laatste jaar wist ik niet zeker wat voor soort job ik na het afstuderen wou doen. Daarom ging ik naar een jobbeurs. Daar ontmoette ik één van mijn huidige collega’s, Jeroen van Aert, die me enthousiast vertelde over Evonik en de functie die hij daar uitoefende. Direct daarna nam ik contact op met Evonik en mocht ik op gesprek komen bij Henri Bollen, het hoofd van de EMR-afdeling. Na een uitgebreid gesprek over techniek en technologie en over de jobinhoud was ik meteen overtuigd. Hij vertelde me over een gevarieerde job met een flinke dosis techniek, ruimte om je te ontwikkelen en te specialiseren in je vakgebied, de mogelijkheid om allerlei opleidingen te volgen, de verantwoordelijkheid voor de EMR-installatie van één van de productie-eenheden en over de carrièremogelijkheden. En bovendien gekoppeld aan interessante voorwaarden. Dit alles was voor mij een kans die ik niet kon laten liggen. Daarom ben ik op 10 september 2018 bij Evonik begonnen als EMR-technieker.

Je functie is “Adjunct EMR-Engineering”. Wat betekent dit en wat doe je precies?

Als "Adjunct EMR-Engineering" ben ik verantwoordelijk voor het beheer en de optimalisatie van de EMR-installatie van één van de silaaneenheden, meer bepaald HK, waar chloorsilanen geproduceerd worden. Ik sta in voor het ontwikkelen van projecten voor nieuwbouw en aanpassingen aan de EMR-installatie, bijvoorbeeld het maken van nieuwe stroomkringen of het doorvoeren van verbeteringen. Ik heb ook veel vergaderingen waarin we verschillende projecten en veiligheidsmaatregelen bespreken.

Welke competenties heb je nodig voor jouw job?

In de eerste plaats een grote interesse voor techniek en technologie. Daarnaast moet je verantwoordelijk en ondernemend zijn. Je staat namelijk in voor het beheer en de optimalisatie van de EMR-installatie van jouw productie-eenheden. Goede communicatieve vaardigheden zijn ook een pluspunt omdat je vaak contact hebt met verschillende partijen (zoals EMR-techniekers, productiemedewerkers, bedrijfsingenieur, bedrijfsleider, technische coördinatoren en andere afdelingen van Technical Services) om allerlei zaken te bespreken. Voorkennis van instrumentatie, DCS-configuratie en algemene automatisering is eveneens een voordeel, ook al krijg je genoeg tijd en ruimte om deze vaardigheden op de werkvloer te ontwikkelen.

Wat betekent innovatie voor jou, hoe ervaar je de innovatiecultuur binnen Evonik?

Innovatie betekent voor mij het introduceren van nieuwe ideeën en het voortdurend verbeteren van bestaande processen. Dit is iets wat op de site volop wordt toegepast. Want hoewel sommige productie-eenheden al een tijdje bestaan, worden er nog steeds veranderingen doorgevoerd om het proces verder te optimaliseren en nog efficiënter te maken. Daarnaast moet ik, als ik denk aan innovatie op de site, de vele projecten vermelden om allerlei processen te digitaliseren en te automatiseren.

Wat zijn je toekomstperspectieven, op welk gebied wil je je verder ontwikkelen?

De komende jaren wil ik me op technisch vlak verder verfijnen. Dat betekent niet alleen op het vlak van EMR, maar ook chemie, mechanica en procestechniek om een beter overzicht te krijgen van de werking van een volledige productie-installatie.

Heb je tips voor afgestudeerden, die geïnteresseerd zijn in jouw vakgebied?

Toen ik na mijn studies begon te werken, dacht ik dat ik alles wist wat ik moest weten om mijn job te kunnen uitoefenen. Dit is een misvatting die typisch is voor mijn generatie. Daarom wil ik graag het advies geven: "Heb geduld!" Geef jezelf de tijd en ruimte om te leren en fouten te maken. En probeer zoveel mogelijk op te pikken van mensen met jarenlange ervaring in het vak.