Antwerpen

procesoperator

Ertan Huseini

  • Functie: Procesoperator
  • Vestiging: Evonik Antwerpen, België
  • Divisie: Smart Materials
  • In dienst bij Evonik: 2018
  • Studies: 7e jaar chemische procestechnieken

Ertan, kan je je kort even voorstellen?

Mijn naam is Ertan Huseini, ik ben 26 jaar en intussen bijna drie jaar aan de slag bij Evonik Antwerpen. Ik ben geboren in Kosovo en kwam op 13-jarige leeftijd naar België met mijn ouders. Het eerste halfjaar woonde ik in Wallonië, leerde Frans spreken en ging daar naar school. Voor betere jobkansen voor mijn vader verhuisden we naar Vlaanderen, eerst naar Roeselare (West-Vlaanderen) en nadien naar Antwerpen. Ik moest dus opnieuw een andere taal leren en naar school in het Nederlands. De hierdoor opgelopen achterstand heeft mij wel gefrustreerd, ik was al 20 toen ik mijn middelbare schooldiploma behaalde. Het taalissue maakte studeren aan de hogeschool moeilijk en daarom besloot ik om mijn ASO-opleiding aan te vullen met een 7de jaar chemische procestechnieken.

Hoe kwam je bij Evonik terecht?

Mijn stage liep ik bij bij een producent van chemische grondstoffen, met succes, maar vrije vacatures waren daar niet op dat moment. Een vriend, die zijn stage bij Evonik deed, vertelde over zijn positieve ervaringen. Evonik is een wereldspeler en ik hoorde dat de werksfeer en de collegialiteit er zeer goed zijn. Daarom waagde ik mijn kans hier.

Ik startte met een tijdelijke job op de chloorsilaan-installatie. Daar was men tevreden over mij en mijn contract werd nog met een half jaar verlengd, maar helaas kon ik daar niet blijven, omdat er geen vrije vacatures waren. Naar aanleiding van de heropstart van de waterstofperoxide-installatie werden meerdere collega’s gezocht en daar heb ik met succes gesolliciteerd. Na opleiding kon ik als buitenman starten. Vrij snel mocht ik de opleiding voor procesoperator ook aanvangen. Dankzij de goede begeleiding door mijn collega’s zat ik snel voor het bord. Die goede werksfeer en collegialiteit heb ik dus al in het echt mogen ervaren. Ik doe mijn job graag en kom elke dag met plezier werken.

Welke kwaliteiten heb je nodig als goede procesoperator?

Een procesoperator die zijn job goed wil doen moet stipt en nauwkeurig zijn, een goede dosis verantwoordelijkheidsgevoel bezitten en leergierig en flexibel zijn. Daarbovenop is een goed veiligheidsbewustzijn van groot belang. Daarvoor doet de firma al heel wat inspanningen, maar uiteindelijk hangt een veilige werkomgeving ook van de inspanningen van elk van ons af.

Verder kan ik iedereen alleen maar het volgende aanraden: doe altijd je best, grijp kansen en geef nooit op. En als je de kans hebt: studeer en schrijf je in voor een bachelordiploma. Zelfs als niet alles meteen lukt, zal het harde werk uiteindelijk lonen! Zo heb ik vandaag mijn weg gevonden, ondanks enkele tegenslagen.

Wat zijn je verwachtingen naar de toekomst?

Ik wil nog doorgroeien in mijn vakgebied. Ik wil nieuwe dingen blijven bijleren. Stilstaan is geen optie! Daarom is werken bij een innovatief bedrijf als Evonik echt top.

Innovatie is nodig om een mooie toekomst voor iedereen te garanderen. Evonik zet bovendien in op veilige producten die goed zijn voor de mens en voor zijn omgeving. Dat kan ik alleen maar toejuichen!