Persmededeling
Belgium
September 22, 2017

BVB Voetbalschool viert mee 10 jaar Evonik

“10 jaar, 10 steden” is het thema van het programma dat de volgende generatie een kans wil geven om deel te nemen aan professionele trainingsessies in de zwartgele outfits van het Borussia-voetbalteam. De BVB Voetbalschool opent haar deuren exclusief voor de kinderen tussen 7 en 13 jaar van Evonik-medewerkers, verspreid over tien steden in vier continenten. De tienstedenverjaardagsronde start in Wesseling (D) en komt vervolgens naar Antwerpen. Na een reeks Duitse vestigingen volgen in oktober en november nog trainingssessies in China, Singapore, USA, Brazilië en Argentinië. In totaal zullen ca. 750 kinderen van dit verjaardagscadeau mogen genieten!

We bieden kinderen van medewerkers van Evonik Antwerpen op 23 september de gelegenheid om op de terreinen van Patro Hoevenen in Stabroek een onvergetelijke dag te beleven. Professionele trainers begeleiden de jonge voetballertjes de hele dag. Elk kind krijgt een voetbaloutfit en traint als een echte BVB-speler in zwartgele shirt en broek. Er is voor de kleine sportievelingen bovendien een toffe verrassingsact voorzien.

Ook een 45-tal spelertjes van de lokale voetbalclub Patro Hoevenen zullen mee in dit event participeren, waarbij zij het 50-jarige bestaan van hun club tijdens dit jubileumjaar graag mee in de verf zetten.

Schenking AED-toestel

Dit sportieve event valt voor Antwerpen net binnen de ‘Week van de Reanimatie’ die over het hele concern georganiseerd wordt. In dit kader wil Evonik Antwerpen aan de gemeente Stabroek een AED-toestel aanbieden, dat binnen de gemeente op een publieke plaats kan gehangen worden. Een hartaanval kan iedereen treffen op gelijk welk ogenblik. De aanwezigheid van een AED-toestel kan dan levensreddend zijn. Het Rode Kruis Vlaanderen zal a.s. zaterdag ook aanwezig zijn en workshops rond het gebruik van een AED-toestel bij mogelijke reanimatie aanbieden voor de aanwezigen.

Verloop van de dag

 • 09u30 - 10u15 
  Verwelkoming + overhandigen BVB trainingskit van PUMA
 • 10u15 - 11u45 
  Trainingssessie 1 
 • 11u45 - 12u30 
  Lunch OF teambuildingsactiviteit
 • 12u30 - 13u15 
  Lunch OF teambuildingsactiviteit
 • 13u15 - 14u45 
  Trainingssessie 2 + activiteiten
 • 14u45 - 15u30 
  Slotmoment: uitreiking medaille en certificaat aan de deelnemende kinderen + schenking/overhandigen AED-toestel door Dhr. Frank Daman, Afgevaardigd Bestuurder Evonik Antwerpen NV, aan Dhr. Rik Frans, Burgemeester van Stabroek

Als journalist bent u uiteraard van harte welkom tijdens dit verjaardagsevent. Kom een kijkje nemen hoe deze kinderen zich voor één dag de sterren van het veld zullen wanen! Bent u graag van de partij? Gelieve dan een seintje te geven aan Danny Erreweyaert (mail naar danny.erreweyaert@evonik.com of tel: 0495/28.01.42). Uiteraard hopen wij op jullie talrijke aanwezigheid.

Locatie: Blokwegvelden, Kerkstraat 89 te 2940 Hoevenen

Informatie over Evonik

Evonik, het creatieve industrieconcern uit Duitsland, is één van de wereldmarktleiders in speciaalchemie en is actief in de segmenten Nutrition & Care, Resource Efficiency en Performance Materials. Evonik profiteert in het bijzonder van haar innovatiekracht en haar geïntegreerde technologieplatformen. Meer dan 35.000 medewerkers behaalden in 2016 een omzet van ca. 12,7 miljard euro en een operationeel resultaat (genormaliseerd EBITDA) van ca. 2,165 miljard euro. Met 10 productie-eenheden en meer dan 1.000 medewerkers behoort Evonik Antwerpen tot de grootste vestigingen van het concern. 

Disclaimer

Voor zover wij in deze persmededeling prognoses of verwachtingen uitspreken of toekomstgerichte uitspraken doen, kunnen deze prognoses of verwachtingen bekende of onbekende risico’s en onzekerheden inhouden. De actuele resultaten of ontwikkelingen kunnen verschillen, afhankelijk van veranderingen in de markt. Noch Evonik Industries AG, noch de concernondernemingen zijn verplicht om de prognoses, verwachtingen of uitspraken in deze mededeling te actualiseren.