Persmededeling
Belgium
June 18, 2009

Aanzienlijke verhoging methionine-capaciteit bij Evonik

Kernactiviteit DL-methionine wordt verder versterkt. Wereldwijde top-positie verstevigd.

Evonik Industries bouwt haar globale productiecapaciteit voor het voedermiddeladditief methionine verder uit. Het concern verhoogt in een meerfaseproject haar productiecapaciteit aanzienlijk door de uitbreiding van de methionine- en grondstofcapaciteiten in de drie vestigingen Antwerpen (België), Wesseling (Duitsland) en Mobile (Alabama/USA). De nieuwe, bijkomende capaciteit zal stapsgewijze van 2011 tot 2013 beschikbaar zijn. Hierdoor wordt de globale capaciteit van Evonik verhoogd naar 430.000 ton.

DL-methionine is een essentieel aminozuur voor een gezond en milieuvriendelijk veevoeder, in het bijzonder voor gevogelte en varkens. Evonik is wereldleider voor DL-methionine, zowel in marktaandeel als op technologisch vlak.

“De productie en verkoop van aminozuren is een strategische kernactiviteit in het chemieportfolio. Met deze investering verstevigen wij verder onze wereldwijde marktpositie in een winstgevende markt. Hierbij maken wij gebruik van de technologische sterkte van de Business Unit en de wereldwijde afzetmarkt”, zegt Dr. Klaus Engel, Voorzitter van de Vorstand van Evonik.

“De groei van de markt wordt grotendeels niet beïnvloed door de globale financiële crisis. De wereldbevolking groeit steeds verder aan en ontwikkelt een nieuwe middenklasse met veranderende eetgewoonten. Dat doet de vraag stijgen”, licht Engel toe.

“Wij willen een blijvende betrouwbare en efficiënte partner zijn in de voedingsindustrie. Wij verzekeren de toelevering aan onze klanten met een belangrijke gronds of voor een gezonde, milieuvriendelijke en economische productie van voedermiddelen. In ons globaal productieverbond optimaliseren wij voortdurend onze marktpositie en maken wij gebruik van de nieuwste procesinnovaties”, verklaart Dr. Reiner Beste, Hoofd van de Health & Nutrition Business Unit die methionine produceert.

Evonik is de enige firma in de wereld die de vier essentiële aminozuren voor dierenvoeding produceert en op de markt brengt, nl. DL-methionine, Biolys (L-lysine), L-threonine, en L-tryptophan. In meer dan 100 landen ter wereld levert onze onderneming innovatieve services en producten. Zo draagt Evonik bij tot de rentabiliteit van haar klanten en tezelfdertijd tot een gezonde en milieuvriendelijke dierenvoeding.

Concerninformatie

Evonik Industries is het creatieve industrieconcern uit Duitsland met de segmenten Chemie, Energie en Immobiliën. Evonik is wereldmarktleider in speciaalchemie, expert in stoomproductie uit steenkool en hernieuwbare energie alsook een van de grootste woningmaatschappijen in Duitsland. Onze troeven zijn creativiteit, specialisatie, continue zelfvernieuwing en betrouwbaarheid.

Evonik is in meer dan 100 landen ter wereld actief. Ongeveer 41.000 medewerkers behaalden in 2008 een omzet van ca. 15,9 miljard euro en een operationeel resultaat (EBITDA) van ca. 2,2 miljard euro.

Disclaimer

Voor zover wij in deze persmededeling prognoses of verwachtingen uitspreken of toekomstgerichte uitspraken doen, kunnen deze prognoses of verwachtingen bekende of onbekende risico’s en onzekerheden inhouden. De actuele resultaten of ontwikkelingen kunnen verschillen, afhankelijk van veranderingen in de markt. Noch Evonik Industries AG, noch de concernondernemingen zijn verplicht om de prognoses, verwachtingen of uitspraken in deze mededeling te actualiseren.