Cyber Classroom

Chemie leren in Virtual Reality (VR): Evonik en imsimity stellen hiervoor het leerplatform Cyber Classroom ter beschikking. Gewoon een kartonnen VR-bril in elkaar knutselen en je smartphone erin steken - zo makkelijk kom je in het virtuele experimenteerlabo!

Je kan de leer-app vinden in de Google Play Store of AppStore van Apple via de zoekterm CyberClassroom_to go. Als het downloaden op je eigen smartphone of tablet gelukt is, kan de app gestart worden in de normale of in de 3D stereomodus – met of zonder VR-bril – afhankelijk van de technische uitrusting. Een goede en goedkope cardboard, dit is een VR-brilhouder voor smartphones uit karton, kan je gemakkelijk zelf in elkaar knutselen: mein-guckkasten.de.

De Cyber Classroom is ook beschikbaar als browsergebaseerde WebGL-versie, waarmee je op pc-schermen of smart tv's in 3D stereo kan experimenteren. Met de registratie (zonder startcode) onder www.cyber-classroom.de/webgl heeft iedereen vrije toegang.

Leren in Virtual Reality

In de Cyber Classroom verwerf je zelfstandig kennis in een virtuele leerwereld. In hoeverre dit het analoge onderwijs kan aanvullen of zelfs vervangen, moet blijken uit een korte enquête. De anonieme vragenlijst van deze enquête kan je vinden onder de volgende link: https://kurzelinks.de/b5mw.