Antwerpen

laborant

Mimoze

  • Functie: Laborant
  • Vestiging: Evonik Antwerpen, België
  • Divisie: Performance Materials (OXENO)
  • In dienst bij Evonik: 2019
  • Studies: Bachelor chemie

Vertel ons over je Evonik-reis en je huidige functie.

Ik heb eerst gesolliciteerd voor een interim functie als laborant in het centraal labo. Ik deed fysische testen op aërosildeeltjes geproduceerd in FK. Later kwam er een vacature vrij op de OXENO-plant en heb ik deze kans gegrepen. Op OXENO analyseer ik de tussen- en eindmonsters. Deze gascomponenten gebruiken we voor een optimale meting.

Welke kansen kreeg je bij Evonik?

Het gaat er niet zozeer om welke kansen je aangeboden krijgt, maar eerder welke kansen je zelf ziet. Het is belangrijk dat je een doel voor ogen hebt en dat je ervoor gaat. Dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik nu in mijn huidige functie werk. En wie weet wat er in de toekomst nog op mijn pad komt. Het is dus niet alleen een kwestie van kansen krijgen, maar ook van ze te pakken. En wees er maar zeker van, die zullen er genoeg komen!

Zou je achteraf gezien iets anders doen?

Nee, alle stappen die ik heb doorlopen hebben me naar de plek geleid waar ik nu ben. Er valt nog veel te leren en ik kijk ernaar uit om mezelf te verbeteren met de kennis van mijn meer ervaren collega's.

Hoe denk je dat het diversiteitsaspect in de toekomst zal evolueren?

Evonik is een multinational waarin diversiteit een meerwaarde is voor de toekomst. Het brengt heel wat uitdagingen met zich mee en sommigen zullen zich er ongemakkelijk bij voelen. Door de groeiende internationale economie is het de enige manier om ideeën, ervaringen en technologieën te delen en verdere ontwikkeling te stimuleren. En juist door die verschillende perspectieven kunnen wij als bedrijf blijven groeien.

Hebt u enig advies voor andere vrouwen in uw beroep?

Het eerste wat je moet doen is jezelf omringen met mensen die in je geloven. Behandel mensen zoals je zelf behandeld wilt worden en wees altijd positief. Het is ook belangrijk om je nooit te laten intimideren door iemands fysieke verschijning of uiterlijk, kennis en ervaring, maar in plaats daarvan kritiek te accepteren en ervan te leren. En het belangrijkste advies is om nooit op te geven!